fbpx
Søk
Close this search box.

Bli klinisk Psykolog på Universidad Europea

Det spanske profesjonsstudiet i psykologi i Madrid, Alicante og Valencia!

 

Universidad europea

Psykologi ved Universidad Europea i Madrid og Valencia
Dette er det spanske profesjonsstudiet i psykologi

Du fullfører en bachelor på 4 år, der du velger klinisk retning fra 3. år. I tillegg er det 1,5 år klinisk Master. 

Selv om undervisningen er på engelsk, må du ved utgangen av 2. år, ta en spanskeksamen tilsvarende B2. En klar fordel at du kan spansk, men det er fullt mulig å lære seg! Dette fordi i 3. semester i år 3, starter klinisk praksis v/sykehus/institusjoner i Madrid. Selv om du har veiledere som snakker engelsk, må du beherske muntlig spansk. 

Språket er en del av programmet, og også viktig med tanke på autorisasjonen, som Psykolog. Håper at de som ønsker å studere i Spania, også er motivert for å lære spansk, da du lever i et spansktalende land. Universitetet tilbyr spanskundervisning. 

Om lisens og autorisasjon i Norge            

De 2 første kullene med denn utdanningen har begge fått lisens av Helsedirektoratet.
Retten til å få godkjent en slik utdanning fra Spania eller annet EU/EØS-land – der yrket er lovregulert – forutsetter at man har fullført det fullstendige utdanningsløpet som gir spansk autorisasjon som psykolog. Dette inkluderer all obligatorisk praksis i det spanske, autorisasjonsgivende utdanningsprogrammet.

Denne utdanningen gir rett til lovregulert yrke som psykolog i Spania, som gir deg spansk autorisasjon som psykolog. Hver og en må søke Helsedirektoratet etter endt utdanning i Spania. Helsediretoratet forhåndsgodkjenner aldri  verken program, universitet eller land.Helsedirektoratet vil anbefale at alle som ønsker å studere helsefag i utlandet gjennomfører hele utdanningen i utdanningslandet.

Les mer  her.

Praktisk informasjon

Opptakskrav

  • Pass 
  • Vitnemål 
  • Online søknad 
  • Engelsktest 
  • Skriftlig intervju 
  • Personlighetstest
  • Lurt å søke tidlig! (Januar – Mars)

Søknadsprosessen foregår online og vi hjelper deg steg for steg gjennom hele søknadsprosessen

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Studiet koster: 

11.980 euro i året i Madrid og Valencia 

Alle skolene vi samarbeide rmed er støttet av lånekassen. Det vil si at du får hele skolepengebeløpet støttet. Hvert år, vil litt under 40.000 av det totale skolepengebeløpet fra Lånekassen konvertert til stipend. Den resterende delen drar du med deg videre som lån

I tillegg får du Basisstøtte til å bo og leve for. Den er på litt under 130.000 pr år. Når du har fullført din grad, vil Lånekassen kovertere 40%- prosent- av dette beløpet til stipend og resten blir stående som lån. Dette er likt som i Norge. 

Alle studenter anbefales å melde seg inn i ANSA. De har blant annet en god forsikringsordning for utenlandsstudenter. Denne forsikringen er skreddersydd for studenter i utlandet og inkluderer for eksempel brann, vannskader, hjemreise v/ulykke og sykdom mm.  I tillegg må du ha Europeisk Helseforsikring. Det har du automatisk som norsk statsborger, men du må kontakte Helfo for å få Helfokortet. Dette gjelder i utlandet sammen med ID eller pass.

I Spania må̊ alle studenter registrere seg i «Register of forregner» og også̊ søke om og få et N.I.E nr. Dette er noe som gjøres etter at du har kommet ned, og skolen er behjelpelig med dette. Vi har også et kontaktkontor, Homologation student service / informadrid@hostudents.com, som kan bistå med alt mulig av praktiske ting i Spania, som finne leilighet, hjelpe deg med å opprette Spansk bankkonto, NIE nummer, godkjenne det norske vitnemålet for studie i Spanian mm. Ellers er også skolen behjelpelig med dette.

Du kan bo enten ved skolen eller i sentrum, dette er opp til deg. 

Vi formidler bomuligheter dersom du ønsker dette, gjerne ta kontakt med oss! 

Meny

Trenger du hjelp?

Vi hjelper deg gratis gjennom hele søknadsprosessen. Legg igjen kontaktinfo, så tar vi kontakt.