fbpx

CEU Cardenal Herrera Valencia

Studèr i kystbyen Valencia – Spanias nest største by – i et internasjonalt miljø ved Herrera! 

Tannlege

Sykepleie

arkitekt

University Cardinal Herrera - Valencia

University Herrera i Valencia er det første private universitet, som ble etablert i provinsen Valencia for mer enn 50 år siden.
Kom og tilbring denne tiden på en moderne campus, full av aktivitet.
CEU er en ideell stiftelse-som betyr at de reinvesterer alle pengene de tjener for å forbedre fasilitetene på campus og for å gi studentene den beste opplevelsen.
Universitetet har investert mer enn 80 millioner euro i Valencia -regionen de siste årene. 
En innovativ utviklingsstrategi har gjort CEU Herrera til det mest internasjonale universitetet i regionen. Mer enn en fjerdedel av studentene ved universitetet er internasjonale, og universitetet har et klart fokus på å forberede studentene på dagens globaliserte verden. De har studenter fra mer enn 70 land.

Herrera har tiltrukket seg skandinaviske studenter i mange år, spesielt innenfor helsefag og også arkitektur.

Valencia, full av middelhavskreativitet

I mange år har Valencia blitt sett på som en av de beste destinasjonene for europeiske studenter. Som den spanske byen med den høyeste prosentandelen internasjonale studenter, er hovedstaden i Comunitat Valenciana det perfekte stedet for de som leter etter et sted i Middelhavet, som er moderne og litt bohemsk.
Ved å velge et universitet i Valencia, velger du også en trygg by med en flott historie og et av de beste klimaene i Europa.

Opptakskrav

Fyller du kravene og søker i tide, vil du være kvalifisert for  studier ved Universitetet.

Søknad til Tannlege

 • Vitnemål på engelsk
 • Motivasjonsbrev
 • Online Engelsk test
 • Intervju
 • Krever 2 av de 4 realfagene Matematikk/Kjemi/Biologi/Fysikk for å kunne søke

Søknad til Sykepleien

 • Vitnemål på engelsk
 • Motivasjonsbrev
 • Online Engelsk test
 • Intervju
 • Krever 2 av de 4 realfagene Matematikk/Kjemi/Biologi/Fysikk for å kunne søke

Søknad til Arkitekt

 • Vitnemål på engelsk
 • Motivasjonsbrev
 • Online Engelsk test
 • Intervju

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Skolepengene varierer for de ulike program. Ta kontakt for info.

Utdanningsstøtten /Basisstøtten
Penger til bruk for å bo og leve, uavhengig av land.  Ca 114.000 årlig blir gitt som lån, hvorav 40% av støtten omgjøres til stipend forutsatt at alle eksamener er bestått. Beløpet betales ut 2 ganger i året.

Når du har avsluttet utdanningen i utlandet, må du selv sende inn kopi av vitnemål eller endelig eksamensutskrift, slik at Lånekassen kan gjøre om lån til stipend. Omgjøringen skjer når skatteetaten sender likningen din til  Lånekassen (november, året etter at du fikk støtte). Derfor må du vente en stund før du vet hvor mye som blir gjort om til stipend.

Skolepengestøtten

Lånekassen gir skolepengestøtte til hel eller delvis dekning av skolepenger utenfor Norden med inntil kr 130.000 pr år.

NB! Lånekassen/de politiske myndigheter har nå utvidet rammen for skolepenger med 100.000kr for dyre utdanninger. På Bachelor nivå fordeles beløpet på 50% lån og 50% stipend opptil ca kr  65.000. Skolepenger utover dette blir gitt som lån. PÅ Masternivå blir 30% gitt som lån og 70% som stipend opptil ca kr 65.000. Skolepenger utover dette blir gitt som lån.

Du må dokumentere betalte skolepenger for siste skoleår, dersom du ikke tidligere har sendt inn C-skjema med disse opplysningene. Du bør helst gjøre det etter hvert studieår.

Du får også tilskudd til hjemreisepenger, se også linken til Lånekassen for utdanning i utlandet

Alle studenter anbefales å melde seg inn i ANSA. De har blant annet en god forsikringsordning for utenlandsstudenter. Denne forsikringen er skreddersydd for studenter i utlandet og inkluderer for eksempel brann, vannskader, hjemreise v/ulykke og sykdom mm.  I tillegg må du ha Europeisk Helseforsikring. Det har du automatisk som norsk statsborger, men du må kontakte Helfo for å få Helfokortet. Dette gjelder i utlandet sammen med ID eller pass.

I Spania må̊ alle studenter registrere seg i «Register of forregner» og også̊ søke om og få et N.I.E nr. Dette er noe som gjøres etter at du har kommet ned, og skolen er behjelpelig med dette. Vi har også et kontaktkontor, Homologation student service / informadrid@hostudents.com, som kan bistå med alt mulig av praktiske ting i Spania, som finne leilighet, hjelpe deg med å opprette Spansk bankkonto, NIE nummer, godkjenne det norske vitnemålet for studie i Spania mm. 

Det mest vanlige er at to eller flere studenter leier leilighet sammen. Vi  har også kontakt med et byrå som kan hjelpe dere med dette og mye annet tilknyttet det å leve og studere i Spania.

Se også disse linkene for Innkvartering:  UEM accomodation portal og Accomodation agencies og Valencia .Det er også mulighet for å bo på Campus inne på selve Universitetsområdet. Her inngår all mat, rengjøring mm i leien. Men, dette er et dyrt alternativ, og koster ca 1500 euro pr. måned.

Følgende kostnadsoverslag er opplyst fra UEM Privat leilighet, flere sammen: Total utgifter per måned cirka 1000 euro som  inkluderer alt som; leie, strøm, mat, transport andre fritidskostnader/levekostnader. Se ellers oversikt over kostnadsnivå i skjemaet nedenfor oppgitt fra UE.

  Madrid Valencia
 BO 350 euro + 300 euro+
 Mat i Supermarked200-300 euro 200 euro
 Mat i Restaurant/Kafe 9-12 euro 9-12 euro
 Metro/Buss/Tog 54-82 euro, avhengig av sone 45 euro

5

Veksling av innhold

Meny