fbpx
Søk
Close this search box.

Medisinstudier
Budapest - Hamburg - Frankfurt - Kypros- Katowice (vår og høstopptak)

GENERELL INFORMASJON

Legeyrket er et harmonisert yrke innen EU/EØS og Sveits. Det vil si at dersom du oppnår autorisasjon som lege i et av landene, vil du rett til autorisasjon i Norge, samt i resten av EU/EØS/Sveits 

European University - Kypros/Frankfurt

European University Cyprus har toppmoderne teknologi, er anerkjente for sine studier innen medisin og helsefag, og tiltrekker seg akademikere og studenter fra hele verden.
universitetet har et omdømme for excellence i undervisning, innovasjon og forskning. Universitetet har et nytt og moderne «Simulator Sykehus» inne på selve campus, med blant annet akuttavdeling, overvåkning, sengepost. 

School of Medicine ved EUC ble grunnlagt med samarbeid fra anerkjente forskere fra Kypros og internasjonalt, med erfaring fra kjente medisinske institusjoner. Undervisningen foregår på engelsk, og doktorgraden i medisin tar 6 år med minimum 5.500 timers teoretisk og praktisk opplæring, tilsvarende 360 studiepoeng. Ingen spesifikke «premedisinske» kurs kreves.

Læreplanen er ferdighetsbasert, og studentene får klinisk opplæring fra første studieår, noe som fortsetter gjennom alle seks studieårene. School of Medicine tilbyr høykvalitetsutdanning innen medisin og helse for innbyggere på Kypros og internasjonale medisinstudenter fra Europa, Asia, Amerika, Afrika og Midtøsten.

European University Cyprus’ utdanningsmodell gjør det mulig for kandidater å arbeide innenfor EU og internasjonalt helsevesen. Målet er å utdanne leger som er oppdaterte, kompetente, etiske og tilpasningsdyktige for endringene i medisinske felt over tid. Dette inkluderer å gi effektive kliniske ferdigheter, bred kunnskap og implementering av profesjonell etikk og menneskerettigheter innen medisin.

Praktisk informasjon

Opptakskrav

  • Pass  
  • Vitnemål : krever 4,5 i snitt eller bedre 
  • Online søknad 
  • Engelsktest 
  • Intervju med professor 
  • Du må ha biologi + ett av følgende 3 realfag:  matematikk/kjemi/fysikk 

Søknadsprosessen foregår online og vi hjelper deg steg for steg gjennom hele søknadsprosessen

«Tysklands eksepsjonelle vitenskapelige historie gjør medisinstudiet i Frankfurt til et utmerket valg for de som ønsker å studere medisin. Du vil være omringet av et rikt og spennende miljø fylt med vennlige folk som vil gi deg minner for livet. Selv om det kan virke skummelt å studere et krevende studie som medisin i utlandet, er det et valg du ikke kommer til å angre på. Her er det fremragende og hjelpsomme professorer som hjelper deg med å gjøre opplevelsen og tilpasningen så enkel som mulig slik at all usikkerhet forsvinner. Studiet vil også være fylt med personer fra ulike nasjonaliteter og kulturer som gjør at du vil møte et mangfold av personer og danne mange nye vennskap. Medisinstudiet vil gi deg god kunnskap og erfaring, samtidig som folket rundt deg vil gjøre det krevende studiet mye lettere. På fritiden har vi også ulike foreninger som passer til en og hver, og som bidrar med å balansere det sosiale og akademiske livet. Jeg anbefaler studiet sterkt til alle som har en drøm om å bli en lege, spesielt her i Frankfurt da det er et perfekt sted til å kultivere de ferdighetene og kunnskapen en trenger for å lykkes».

– Derin Eva Sadiq, medisinstudent

Semmelweis university i budapest

Semmelweis University, School of Medicine har lange tradisjoner og dype røtter i Ungarsk Historie.
Universitetet ble grunnlagt i 1769, og har i dag ca 11.000 studenter, hvorav ca 4,.000 ved det medisinske fakultet.
 Semmelweis har i alle disse årene vært ett av Sentral-Europas mest prestisjetunge universiteter innen medisin og helsefaglig forskning. I mange år har Semmelweis drevet engelskspråklig undervisning i medisin og odontologi for internasjonale studenter, og har tiltrukket seg mange norske studenter.
I 2010 oppnådde universitetet tittelen Forsknings Universitet  pga. sin høye ranking internasjonalt, og innad i Ungarn.

Semmelweis har en avtale med Stavanger Universitetessykehus. Det betyr at norske studenter har mulighet for å ta sitt 6. og siste år i stavanger. Det er kun snakk om 12 plasser, så det vil være en konkurranse om disse plassene.

Praktisk informasjon

Opptakskrav

Det er en opptakstest som vil foregå online. Du må ikke ha spesielle fagkrav for å kunnes søke.Testen er en multiple choice, der emnene er hentet fra områdene: Biologi og Kjemi. I tillegg er det en engelsk todelt språktest: en generell engelsk språklig test og en test innen naturvitenskaplig terminologi.

Etter at testen er utført, vil du ha et intervju med en professor. Den vi også inneholde en faglig del. Du finner informasjon om  testen her

Søknadsprosessen åpner i januar og vi hjelper deg med hele prosessen. 

Medisinstudier ved Academy of Silesia , Katowice i Polen

Høstopptak 2024 med studiestart september/oktober.
Katowice School of Technology ble grunnlagt  15. desember 2003 Målet med skolen er å utdanne studenter i professjoner innen høyere utdanning.
Alle akademiske program følger regler for nasjonal utdanning og er godkjent av Statens akkrediteringskommisjon.
Universitetets prioritet er å utdanne studenter på en slik måte at de er svært godt forberedt til jobben sin.

Praktisk informasjon

Opptakskrav

Du må ha endelig vitnemål for å kunne søke.
Har du 2 realfag fra Vgs, trenger du ikke multiplechoice test. Har du ett, må du velge multiple choice test blant 3 av de realfagene du ikke har. Her må du oppnå minimum 30% score.
Matematikken fra 1. klasse Vgs, teller som ett av realfagene.

Søkerne blir rangert etter de 2 beste realfagene og karakteren her. Fordypningsrealfag teller mer enn 1. klasse matematikk.


I tillegg til karakterer, må du bestå en engelsk test (B2 nivå).
Norske søkere med karakteren 4/5/6 i engelsk fra Vgs, trenger ikke ta engelsk test.

Universitetet ønsker internasjonale studenter, derfor vil det kanskje være litt enklere å komme inn på dette studiet de  første årene.

Ta kontakt for mer informasjon angående opptaksprosedyre og søknadsfrist!

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg steg for steg. 

umch hamburg

Medisinske studier ved UMCH i Hamburg er basert på verdiene og erfaringen til den anerkjente og tradisjonelle UMFST, som har stått for fremragende forskning og undervisning i over 70 år. UMFST er et statsuniversitet som ligger i den rumenske byen Targu Mures i regionen Transylvania. Med mer enn 11 000 studenter og 3 medisinske fakulteter (humanmedisin, odontologi og farmasi), er det det største medisinske universitetet i landet.

Se video fra UMCH her

 
 

Praktisk informasjon

Opptakskrav

Det er en opptaksprøve i tillegg til søknad, denne foregår online og er en multiple choice test. Emnene er hentet fra biologi og kjemi. 75 spørsmål totalt: 25 kjemi, 25 biologi og 25 common knowledge spørsmål. 

For å bestå testen må du ha min. 50% korrekt, du har mulighet til å ta testen 3 ganger!

Du skal også ta en engelsktest og etter opptaksprøven er fullført skal du gjennomføre et intervju med en professor. Dette er for å finne ut av motivasjonen din og for å bli bedre kjent med deg. 

Ta kontakt med oss så hjelper vi deg steg for steg. 

FAQ

Ofte stilte spørsmål

Det er ulike priser for hvert universitet, du kan lese spesifikk pris under hvert universitet lenger opp på siden. 

Utdanningsstøtten /Basisstøtten
Kr 120.000 -årlig ( 2019/2020) blir gitt som lån, hvorav 40% av støtten omgjøres til stipend forutsatt at alle eksamener er bestått. Beløpet betales ut 2 ganger i året.

Når du har avsluttet utdanningen i utlandet, må du selv sende inn kopi av vitnemål eller endelig eksamensutskrift, slik at Lånekassen kan gjøre om lån til stipend. Omgjøringen skjer når skatteetaten sender likningen din til oss ( Lånekassen) i november, året etter at du fikk støtte. Derfor må du vente en stund før du vet hvor mye som blir gjort om til stipend.

Skolepengestøtten

Lånekassen gir skolepengestøtte til hel eller delvis dekning av skolepenger utenfor Norden med inntil kr 131.386. I tillegg kan du få inntil kr 101 800 kr mer i lån for kostbare studier,  pr år.
På Bachelor nivå fordeles beløpet på 50% lån og 50% stipend inntil kr kr 67.181. Skolepenger utover dette blir gitt som lån.

På Masternivå, vil støtte til skolepenger inntil 67 191 kroner består av 70 prosent stipend (47 034 kroner) og 30 prosent lån (20 157 kroner). Beløp over 67 191 kroner blir bare gitt som lån. Stipendandelen av skolepengestøtten er altså maksimalt 47 034 kroner.

Du må dokumentere betalte skolepenger for siste skoleår, dersom du ikke tidligere har sendt inn C-skjema med disse opplysningene. Du bør helst gjøre det etter hvert studieår.

Du får også tilskudd til hjemreisepenger, se også linken til Lånekassen for utdanning i utlan

Alle studenter anbefales å melde seg inn i ANSA. De har blant annet en god forsikringsordning for utenlandsstudenter. Denne forsikringen er skreddersydd for studenter i utlandet og inkluderer for eksempel brann, vannskader, hjemreise v/ulykke og sykdom mm.  I tillegg må du ha Europeisk Helseforsikring. Det har du automatisk som norsk statsborger, men du må kontakte Helfo for å få Helfokortet. Dette gjelder i utlandet sammen med ID eller pass.

I Spania må̊ alle studenter registrere seg i «Register of forregner» og også̊ søke om og få et N.I.E nr. Dette er noe som gjøres etter at du har kommet ned, og skolen er behjelpelig med dette. Vi har også et kontaktkontor, Homologation student service / informadrid@hostudents.com, som kan bistå med alt mulig av praktiske ting i Spania, som finne leilighet, hjelpe deg med å opprette Spansk bankkonto, NIE nummer, godkjenne det norske vitnemålet for studie i Spanian mm. Ellers er også skolen behjelpelig med dette.

Vi er behjelpelige med linker og annen info du trenger for å søke bolig. Dette er noe vi starter med etter du eventuelt har plass på universitetet. 

Meny

Trenger du hjelp?

Vi hjelper deg gratis gjennom hele søknadsprosessen. Legg igjen kontaktinfo, så tar vi kontakt.